Skip to main content

“Yetenek Kuşağı” ile öncü teknolojileri hayata geçirmeye devam ediyoruz

 

Softtech’te tam zamanlı çalışma fırsatı elde edilen, kodlama ve yazılım geliştirme üzerine odaklanan yetenek programı “Yetenek Kuşağı” başvurularımız 28 Mayıs’ta sona erdi.
2016 yılından bu yana Yetenek Kuşağı programımızla kapılarımızı 350 genç mühendise açarak, üniversiteden mezun olan ya da yaz döneminde mezun olacak gençlerle geleceği şekillendirerek öncü teknolojileri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Genç yetenekleri keşfettiğimiz analiz, kodlama ve yazılım geliştirme üzerine odaklanan “Yetenek Kuşağı” programımızda başvurular sona erdi. Kişiye özel eğitim, mentorluk programı ve kurum içi girişimcilik deneyimini içeren programda adaylar; HackerRank teknik sınavı, iTEP İngilizce sınavı, online grup çalışması, Öğrenme Çevikliği Envanteri ve online teknik görüşme kapsamında değerlendirilecek. Ardından da teklif ve oryantasyon süreci başlayacak. Bu aşamalar sonrasında üniversiteden mezun olan ya da yaz döneminde mezun olacak gençler programın bir parçası olarak tam zamanlı çalışma fırsatı yakalayacak.

“Bu sene Yetenek Kuşağı programına 6 bin 340 başvuru aldık”

Softtech’in genç yeteneklerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak sağladığını belirten Genel Müdürümüz M. Bülent Özçengel “İşe alım kriterlerinin son 10 yıl içerisinde etkin bir şekilde değiştiğini görüyoruz. Bizler de öncü teknolojiler üreten, insana değer veren ve insanı odağına alan bir şirket olarak tüm insan kaynakları stratejimizi öğrenme çevikliği üzerinde kurguluyoruz. Yine stratejik olarak yeni yetenekleri keşfetmek onların potansiyellerini ortaya çıkartmayı oldukça önemsiyoruz. Bu doğrultuda da 2016 yılından bu yana her yıl yeni mezun öğrencilere yönelik Yetenek Kuşağı programını gerçekleştiriyoruz. Yetenek Kuşağı programımız kapsamında bu zamana kadar 350 genç mezun arkadaşımızı Softtech bünyesinde istihdam ettik. Bu yıl ise 6 bin 340 başvuru aldık. Her yıl artan başvuru rakamları bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Tersine beyin göçü için yeni istihdam programları şart

Son 3 yılda hayata geçirilen yeni istihdam programları kapsamında 256 kişiyi istihdam ettiklerini ifade eden M. Bülent Özçengel; “Üniversitelerle ve çeşitli kuruluşlarla yaptığımız iş birlikleriyle, sunduğumuz staj fırsatlarıyla gençlerin gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Çalışan sayımız son 3 yılda yüzde 33 oranında arttı. Bu oran içerisindeki 256 kişi yeni istihdam programları aracılığıyla aramıza katıldı. Her yıl bu oranların arttığını görmek bizi oldukça mutlu ediyor. Gelişimin hiç bitmeyen bir yolculuk olduğuna inanıyoruz ve çalışanlarımızı  bu yönde her zaman destekliyoruz. Tersine beyin göçü için yeni istihdam programlarının oluşturulmasının da ayrıca çok elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da Softtech olarak her yıl gençleri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Softtech İnovasyon Ekibi, takımlara mentorluk yapacak

Yetenek Kuşağı’nın bir parçası olmaya hak kazanan gençler, tam zamanlı işlerinin yanında İnovasyon Kuluçka Programı’na da dahil olarak girişimcilik ekosistemi ile tanışacaklar. Teorik bilgilerden oluşan eğitimlerle birlikte mentorlar eşliğinde girişimcilik fikirlerini geliştirme fırsatı da yakalayacaklar. Ayrıca kişiler birliktelik, takım oyunu, yalınlık, tasarım odaklı düşünme ve yaratıcılık gibi alanlarda da gelişimlerini destekleyebilecekler. Softtech İnovasyon ekibi, takımlara mentorluk yaparak bilgi ve deneyimlerini aktarırken, aynı zamanda ihtiyaç duydukları soruları yanıtlayarak gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Takımlar program sonunda iş modelleriyle yatırımcı sunumu yaparak inovasyon takip kurulunun karşısına çıkacak.