‘İnovasyon ve Otomasyon Çağı için Stratejik Yaklaşımlar’ temasıyla Türkiye’de bu yıl 10’uncu kez düzenlenen IDC CIO Summit, Antalya’da gerçekleştirildi. Softtech’in de katıldığı zirvede, dijital dönüşümün yanı sıra, bilişim sektörüne yön veren global ve yerel trendler ele alındı.
Öğrenme Çevikliği ile İK’da yeni dönem
Etkinlik kapsamında düzenlenen ‘Dijital Yolculuğunuzu Hızlandırın: Dijital İşletme Olmak’ panelinde konuşan Softtech Genel Müdürü Murat Ertem, ‘Softtech olarak teknoloji firması olmanın yanı sıra aynı zamanda aslında bir insan kaynakları şirketiyiz. Bu sebeple tüm çalışmalarımızda insana odaklanmamız gerekiyor. Bunun için yurtdışındaki bir firmadan temsilciliğini aldığımız ‘Öğrenme Çevikliği’ yaklaşımına dayanan insan kaynakları süreç yönetimine yatırım yaptık. Teknoloji şirketleri başta olmak üzere insanlar mezun oldukları okullarıyla hayatını idame ettiremiyor. Bilgi yenilendiği ve sürekli değişkenlik gösterdiği için ‘Stratejik düşünmeye sahip misiniz?’, ‘Değişikliklere nasıl uyum sağlıyorsunuz?’, ‘Farklı coğrafyalardan, farklı insanlarla nasıl çalışabiliyorsunuz?’ ve ‘Sonuç odaklılığınız var mı?’ gibi soruların cevaplarını arıyoruz. Mühim olan öğrenmeye ne kadar açık oldukları. Çünkü bilginin sürekli yenilenmesi ve artması gerekiyor.” diye konuştu.
Softtech’in amacının hayata zaman yaratmak ve insanların potansiyellerini kullanmalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekleyen Ertem: “Bu amaçlarımız doğrultusunda kurum içi girişimciliğe büyük önem veriyor, start up ruhunun hissedilmesinin, start up şirketlere teknoloji desteği vermenin değerli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
Panelde yaptığı konuşmasında Softtech’in Çin ve Amerika’daki teknoloji iştirakleri Softtech Çin ve Maxitech ile teknolojiyi yakından takip edebildiklerinden bahseden Ertem, ‘’Dünyada teknolojinin konuşulduğu Çin ve ABD’yi iyi anlamamız ve takip etmemiz gerekiyor. Özellikle Çin’e bakacak olursak teknolojilerini çok hızlı bir şekilde geliştirdiklerini görüyoruz. Çin ve ABD’deki teknoloji iştiraklerimiz ile buralarda iş birliği yapacak start-up’ları müşterilerimiz için araştırıyoruz. Müşterilerimize özel inovasyon çözümler sunarak onlara nasıl daha fazla katma değer sağlayabiliriz sorusu özelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu nedenle inovasyon inisiyatifinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye sözlerine ekledi.
İnsan odaklı, insan kaynakları markası olmanın, liderlik etmenin ve liderlere yatırım yapmanın, Software as a service alt yapılarına sahip olmanın ve kurumsal girişimciliği destekleyerek start-up ruhunun hissedilmesinin önemli olduğuna inandığını söyleyen Ertem, “Her ne kadar ‘gelecekte tüm işlerimizi yapay zeka ile yapıyor olacağız’ desek de bizim ön gördüğümüz kadarıyla önümüzdeki 25 yıl bu işleri insanlar yapacak ve belki sonrasında da insan olacak. İnovasyon inisiyatifleri ve agility çalışmalarının tüm bu çerçevede önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.